+302310525520 +306932491242 zografidis68@gmail.com

Συμβουλές & Συχνές Ερωτήσεις

Σίγουρα η επιλογή ενός επαγγελματία στον χώρο αυτό και κυρίως μιας εταιρίας μετακομίσεων που έχει τις γνώσεις, αλλά και κατάλληλο προσωπικό είναι η καλύτερη επιλογή για σας. Παρ΄ όλα αυτά εάν επιλέξετε να κάνετε την μετακόμιση μόνοι σας, σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε την διαδικασία αυτή πιο απλή.

Συμβουλές Συχνές Ερωτήσεις

Συμβουλές

Εργαλεία

Φροντίστε να έχετε πρόχειρα κάποια βασικά εργαλεία, όπως σφυρί, κατσαβίδι, πένσα, καρφιά, κ.λ.π. Είναι πολύ πιθανόν να τα χρειασθείτε.

Κατοικίδια

Κλείστε σ΄ ένα δωμάτιο τους μικρούς μας φίλους για να μην μπλέκονται στα πόδια σας κατά την μετακόμιση και για να είναι πιο ασφαλή.

Μετακόμηση με παιδιά

Παιδιά. Αν έχετε παιδιά, ειδικά αν είναι μικρά, ζητήστε από κάποιον να τα πάρει για μία βόλτα ή έστω να τα προσέχει, για να μην είναι μέσα στα πόδια σας και σας καθυστερούν στην διάρκεια της μετακόμισης.

Συμβουλές για μετακόμιση

Σίγουρα η επιλογή ενός επαγγελματία στον χώρο αυτό και κυρίως μιας εταιρίας μετακομίσεων που έχει τις γνώσεις, αλλά και κατάλληλο προσωπικό είναι η καλύτερη επιλογή για σας. Παρ΄ όλα αυτά εάν επιλέξετε να κάνετε την μετακόμιση μόνοι σας, σας δίνουμε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε την διαδικασία αυτή πιο απλή.

R

Ξεχωρίστε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά, π.χ. πετάξτε τα σπασμένα και παλιά παιχνίδια των παιδιών ή ρούχα που δεν θα χρειασθείτε άλλο. Αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους δωρίστε τα ή χαρίστε τα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

R

Δεχθείτε βοήθεια. Θα καταφέρετε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα σε λίγο χρόνο εάν δεχθείτε βοήθεια από φίλους ή συγγενείς.

R

Κούτες. Αγοράστε κούτες σε διάφορα μεγέθη από καταστήματα που πωλούν υλικά συσκευασίας. Οι κούτες να είναι γερές, σε καλή κατάσταση και να κλείνουν καλά, ώστε να μπορείτε να τις κλείσετε με ταινία. Εάν δεν θέλετε να ξοδευτείτε με αγορά καινούργιων χαρτοκιβωτίων τότε μπορείτε να προμηθευθείτε κούτες από τα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας. Χρησιμοποιείστε λευκο χαρτι για να συσκευάσετε τα εύθραυστα αντικείμενα μέσα στις κούτες. Αποφύγετε τις εφημερίδες γιατί λερώνουν. Οι κούτες αποθηκεύονται εύκολα σε μία άκρη αν τις ανοίξετε και τις διπλώσετε μέχρι να τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

R

Μαρκάρετε τις κούτες από έξω για να ξέρετε τί περιέχουν μέσα, ούτως ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα τα είδη πρώτης ανάγκης που θα χρειασθείτε όταν πάτε στο καινούργιο σπίτι. Πάρτε αυτοκόλλητα ή φτιάξτε μόνοι σας αυτοκόλλητες ετικέτες που να υποδεικνύουν τις κούτες που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα. Πακετάρετε σε ξεχωριστό κουτί κάποια βασικά είδη που θα χρειασθείτε την πρώτη σας νύχτα στο καινούργιο σπίτι.  Για παράδειγμα, θα ήταν χρήσιμο να έχετε σε αυτό το κουτί μία αλλαξιά  ρούχα ή πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, ένα φακό, είδη προσωπικής υγιεινής,οδοντοβουρτσα, χαρτί υγείας, κ.λ.π. ώστε να μην ψάχνετε μέσα σε ένα βουνό από κούτες την τελευταία στιγμή.

R

Επιλέξτε την κατάλληλη κούτα για να συσκευάσετε μέσα τα αντικείμενα του σπιτιού σας, π.χ. στις μικρές κούτες να τοποθετείτε μικρά σε όγκο αντικείμενα και βαριά, δηλαδή γυαλικά, βιβλία κ.λ.π. Στις μεγάλες κούτες ελαφριά αντικείμενα με μεγάλο όγκο, δηλαδή, είδη ρουχισμού, κατσαρόλες, παιχνίδια,κ.τ.λ. Γεμίστε καλά τις κούτες μέχρι επάνω έτσι που να μπορούν να στοιβαχθούν η μία πάνω στην άλλη χωρίς να παθαίνουν καθίζηση.

R

Ταινίες. Επιλέξτε ταινίες συσκευασίας που να μην ξεκολλούν εύκολα. Όσο πιο ακριβές τόσο πιο καλές. Κλείνετε τις κούτες με ταινία σε σχήμα σταυρού ώστε να μην ανοίξουν κατά την διάρκεια της μετακόμισης.Δεν κολαμε ποτε την ταινεια επανο στα επιπλα,αφηνει κολα.

R

Αρχίστε νωρίς. Μην περιμένετε την τελευταία εβδομάδα για να πακετάρετε. Δωμάτια, όπως η αποθήκη ή το πατάρι, μπορούν να πακεταριστούν εβδομάδες πριν από την μετακόμιση, όπως επίσης και τα ρούχα της άλλης εποχής. Ακόμη και αν πακετάρετε δύο κούτες την ημέρα θα έχετε έτοιμες 15 κούτες σε μία εβδομάδα.

R

Νέα διεύθυνση. Ενημερώστε για την νέα σας διεύθυνση το Ταχυδρομείο, ώστε η αλληλογραφία σας να προωθείτε στην νέα σας κατοικία. Ενημερώστε τους φίλους σας με μηνύματα για την καινούργια σας διεύθυνση και το καινούργιο σας τηλέφωνο.

Δωρεάν εκτίμηση στο χώρο σας!

Και μη ξεχνάτε ότι όλες αυτές τις εργασίες που προαναφέραμε μπορεί να τις αναλάβει μία εταιρία μετακομίσεων και σεις να γλυτώσετε από την ταλαιπωρία και το άγχος.

R

Παιδιά. Αν έχετε παιδιά, ειδικά αν είναι μικρά, ζητήστε από κάποιον να τα πάρει για μία βόλτα ή έστω να τα προσέχει, για να μην είναι μέσα στα πόδια σας και σας καθυστερούν στην διάρκεια της μετακόμισης.

R

Δώστε προτεραιότητα στα μεγάλα σε όγκο αντικείμενα και μετά στα υπόλοιπα. Τακτοποιείστε πρώτα αυτά τα έπιπλα στους κατάλληλους χώρους και μετά ξεπακετάρετε τα αξεσουάρ και τα προσωπικά σας αντικείμενα.

R

Αδειάστε όλα τα συρτάρια από τα έπιπλα σας διότι γίνονται ασήκωτα κατά τη μεταφορά τους και γιατί μπορεί να προκληθούν φθορές τόσο στο ίδιο το έπιπλο όσο και σε εσάς τους ίδιους.

R

Το ψυγείο σας μετά τη μετακόμιση δεν πρέπει να μπει σε λειτουργία για τις επόμενες δύο(2) ώρες.

Συχνές Ερωτήσεις

Επιλέξαμε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε και σας απασχολούν από τη στιγμή που αποφασίσατε να μετακομίσετε. Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε σε μερικές απ΄ αυτές.

Πόσο κοστίζει μια μετακόμιση ;

Απ.: Οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την τιμή μιας μετακόμισης είναι τρεις: α) Ο όγκος των μεταφερόμενων αντικειμένων που έχει το κάθε σπίτι, γιατί σπίτι με σπίτι διαφέρει πολύ. β) Από τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε και τελικά θα επιλέξετε για να γίνει η μετακόμισή σας πιο εύκολη για εσάς και πιο ασφαλής και γ) από τη χιλιομετρική απόσταση,αυτό αφορά κυρίως για μετακομίσεις εκτός πόλης.

Θα στείλετε κάποιον από το σπίτι να μας δώσει τιμή για τη μετακόμισή μας;

Απ.: Ναι, μπορούμε να έλθουμε από το σπίτι σας για μία δωρεάν εκτίμηση του κόστους της μετακόμισής σας χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση και χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από την πλευρά σας.

Αναλαμβάνετε να συσκευάσετε όλα τα αντικείμενα από το σπίτι μου;

Απ.: Ναι, αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες μετακομίσεων. Συσκευασία (αμπαλάζ) επίπλων – ηλεκτρικών. Συσκευασία μικροαντικειμένων (βιβλία, ρούχα, γυαλικά κ.λ.π.). Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούμε είναι τα καλύτερα της αγοράς και πάντα καινούργια, μιας χρήσης, για λόγους υγιεινής και καθαριότητας.

Αποσυνδέετε και συνδέετε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές;

Απ.: Ναι, αναλαμβάνουμε το ξεμοντάρισμα και το μοντάρισμα σε ντουλάπες, σύνθετα, κρεβάτια, βιβλιοθήκες, επιπλοσυνθέσεις κ.λ.π. Επίσης αναλαμβάνουμε την αποσύνδεση και επανασύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών σας (κουζίνα, πλυντήριο), καθώς και των φωτιστικών σας.

Το αιρ-κοντίσιον το αποσυνδέετε;

Απ.: Ναι, μόνο το αποσυνδέουμε, δεν κάνουμε τη σύνδεσή του.

Θα μου κοστίσει λιγότερο η μετακόμισή μου αν εγώ αναλάβω να συσκευάσω τα μικροαντικείμενά μου σε κιβώτια;

Ναι, θα σας κοστίσει λιγότερο. Έχουμε διάφορα πακέτα προσφορών για τη μετακόμισή σας, ρωτήστε μας γι΄ αυτά.

Μπορείτε να μας προμηθεύσετε υλικά συσκευασίας;

Ναι, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε κούτες και ό,τι άλλα υλικά συσκευασίας θα χρειαστείτε, εάν θέλετε σας τα φέρνουμε και στο σπίτι σας. Επίσης μπορούμε να σας πληροφορήσουμε από πού τ΄ αγοράζουμε κι εμείς για να πάτε να τα πάρετε και μόνοι σας, πάντα στις καλύτερες τιμές.

Χρησιμοποιείτε σ΄ όλες τις μετακομίσεις ανυψωτικό μηχάνημα;

Ναι, κάνουμε χρήση ανυψωτικού μηχανήματος σ΄ όλες τις μετακομίσεις που αναλαμβάνουμε, αρκεί αυτό να μας επιτρέπεται γιατί αντιμετωπίζουμε συχνά προβλήματα όπως: καλώδια Δ.Ε.Η., δένδρα ή το μπαλκόνι να κοιτάει από την πίσω πλευρά του δρόμου κ.λ.π.

Έχουμε δικό μας φορτηγό και θα χρειαστούμε μόνον το ανυψωτικό σας. Το διαθέτετε μεμονωμένα;

Ναι, μπορούμε να σας διαθέσουμε το ανυψωτικο μας για τη μετακόμισή σας. Επίσης τα ανυψωτικά μηχανήματα τα ενοικιάζουμε με την ώρα και τα διαθέτουμε και γι΄ άλλες εργασίες όπως: Μπάζα, κουφώματα, γυψοσανίδες και όπου αλλού μπορεί να είναι χρήσιμο όπως: Για επισκευή υδρορροών – λούκια ή για ν΄ αλλάξει κανείς τις λάμπες ή και ακόμα για το κλάδεμα των δένδρων.

Δεν χρειάζομαι εργάτες γιατί έχω δικούς μου ανθρώπους που θα με βοηθήσουν στην μετακόμισή μου, χρειάζομαι μόνο το φορτηγό σας. Το διαθέτετε;

Ναι, σας το διαθέτουμε και μάλιστα στις καλύτερες τιμές της αγοράς και πάντα με έμπειρο οδηγό – βοηθό.